Grilované kuře na černém pivu

Ingredience:  

  • 1 kuře
  • 1 černé pivo
  • Svazek čerstvého tymiánu
  • 1 červená paprika a 1 žlutá paprika
  • 1 červená cibule
  • 1/2 cukety 4 PL oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 2 PL medu
  • 4 PL sójové omáčky
  • 2 PL krémového balsamica
  • 1 PL drceného kmínu
  • Sůl, pepř

Postup:

  1. Do misky si odlijeme 2 dcl piva a do zbytku v plechovce nacpeme polovinu svazku tymiánu. K pivu do misky přidáme med, sojovku, olej, balsamico, kmín, pepř, zdrhneme zbytek tymiánu a zamícháme.
  2. Plechovku s pivem si obalíme alobalem, ale pozor díra na pití musí být odkrytá. Kuře nasolíme a potřeme marinádou. Na plechovku nasadíme kuře a dáme na litinovou pánev.
  3. Zeleninu si očistíme, nakrájíme na větší kousky a dáme do zbytku marinády. Brambory nakrájíme na čtvrtky,
    česnek oloupeme, rozdrtíme a přidáme k zelenině. Vše pak nandáme úhledně pod kuře na pánev.

Kuře dáme do rozpáleného grilu na 180-200 st a zaklopené grilujeme hodinu a půl.

Občas gril odklopíme a kuře potřeme výpekem.

Přejeme dobrou chuť !!!