Grilované kuře na černém pivu
Ingredience:
- 1 kuře
- 1 černé pivo
- Svazek čerstvého tymiánu
- 1 červená paprika a 1 žlutá paprika
- 1 červená cibule
- 1/2 cukety 4 PL oleje
- 3 stroužky česneku
- 2 PL medu
- 4 PL sójové omáčky
- 2 PL krémového balsamica
- 1 PL drceného kmínu
- Sůl, pepř
Postup:
- Do misky si odlijeme 2 dcl piva a do zbytku v plechovce nacpeme polovinu svazku tymiánu. K pivu do misky přidáme med, sojovku, olej, balsamico, kmín, pepř, zdrhneme zbytek tymiánu a zamícháme.
- Plechovku s pivem si obalíme alobalem, ale pozor díra na pití musí být odkrytá. Kuře nasolíme a potřeme marinádou. Na plechovku nasadíme kuře a dáme na litinovou pánev.
- Zeleninu si očistíme, nakrájíme na větší kousky a dáme do zbytku marinády. Brambory nakrájíme na čtvrtky,
česnek oloupeme, rozdrtíme a přidáme k zelenině. Vše pak nandáme úhledně pod kuře na pánev.
Kuře dáme do rozpáleného grilu na 180-200 st a zaklopené grilujeme hodinu a půl.
Občas gril odklopíme a kuře potřeme výpekem.