Suroviny:
  • 1 kuře
  • 1 černé pivo
  • Svazek čerstvého tymiánu
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená cibule
  • 1/2 cukety
  • 4 PL oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 2 PL medu
  • 4 PL sójové omáčky
  • 2 PL krémového balsamica
  • 1 PL drceného kmínu
  • Sůl
  • Pepř
Postup:
  • Do misky si odlijeme 2 dcl piva a do zbytku v plechovce nacpeme polovinu svazku tymiánu.
  • K pivu do misky přidáme med, sojovku, olej, balsamico, kmín, pepř, zdrhneme zbytek tymiánu a zamícháme.
  • Plechovku s pivem si obalíme alobalem, ale pozor díra na pití musí být odkrytá. Na plechovku nasadíme kuře a dáme na litinovou pánev.
  • Kuře nasolíme a potřeme marinádou.
  • Zeleninu si očistíme, nakrájíme na větší kousky a dáme do zbytku marinády.
  • Brambory nakrájíme na čtvrtky, česnek oloupeme rozdrtíme a přidáme k zelenině.
  • Vše pak nandáme úhledně pod kuře na pánev.
  • Kuře dáme do rozpáleného grilu na 180-200 st a zaklipené grilujeme hodinu a půl.
  • Občas gril odklopíme a kuře potřeme výpekem.