Na grilu zauzená kačeří prsa

Ingredience:  

  • kačeří prsa
  • sůl

Postup:

  1. Kačeří prsa si vezmeme, očistíme a kůži prokrájíme na proužky. Rozpálíme si gril, prsa důkladně nasolíme a dáme grilovat nejprve kůží DOLŮ na odkrytém grilu dokud se nám kůže důkladně nevypeče. Může to trvat i 8 minut.
  2. Když je kůže vypečená a zlatavá, prsa otočíme a grilujeme z druhé strany cca 5 minut. 
  3. Následně prsa dáme na co nejmenší plamen, gril přiklopíme a necháme je dojít ideálně na sondu, kdy v jádře je vhodné mít 61 stupňů.
  4. Nakonec necháme odpočinout mimo gril 5 minutek. 

Příprava vám zabere dohromady pár minut a můžete si velice pochutnat. 

Přílohu necháme na vás, je možné připravit klidně steakové brambory nebo jen zeleninu na grilu. 

Přejeme dobrou chuť !!!