Na grilu zauzená kačeří prsa
Ingredience:
- kačeří prsa
- sůl
Postup:
- Kačeří prsa si vezmeme, očistíme a kůži prokrájíme na proužky. Rozpálíme si gril, prsa důkladně nasolíme a dáme grilovat nejprve kůží DOLŮ na odkrytém grilu dokud se nám kůže důkladně nevypeče. Může to trvat i 8 minut.
- Když je kůže vypečená a zlatavá, prsa otočíme a grilujeme z druhé strany cca 5 minut.
- Následně prsa dáme na co nejmenší plamen, gril přiklopíme a necháme je dojít ideálně na sondu, kdy v jádře je vhodné mít 61 stupňů.
- Nakonec necháme odpočinout mimo gril 5 minutek.
Příprava vám zabere dohromady pár minut a můžete si velice pochutnat.
Přílohu necháme na vás, je možné připravit klidně steakové brambory nebo jen zeleninu na grilu.