Ingredience:

  • 1 kg bůčku s kostí
  • Sůl, pepř
  • 8 stroužků česneku
  • 5 PL jablečného octa
  • 3 PL oleje
  • 3 PL kečupu
  • 4 PL BBQ omáčky 
  • 2 PL medu
  • Chilli dle chuti

Postup: 

  1. Gril si předehřejme na 160°-180°. Na bůčku si prokrojíme kůži zhruba na centimetrové čtverečky. Nasolíme, opepříme ze všech stran a dáme do pekáčku kůží dolů!!!
  2. Do pekáčku přilijeme vodu zhruba do 1/2 výšky bůčku. Vodu osolíme, dáme do ní oloupaný česnek, 3 PL jablečného octa a přikryjeme alobalem. 
  3. Dáme do grilu a pečeme 50 minut v přiklopeném grilu. Po 50minutách vyndáme pekáček odkryjeme, bůček obrátíme kůží nahoru, znovu zakryjeme alobalem, vrátíme do grilu a pečeme dalších 40 minut. 
  4. Mezitím si připravíme marinádu tak, že si všechny zbývající ingradience dáme do misky a zamícháme. 
  5. Po 40 minutách vyjmeme pekáček a do marinády přidáme 5 PL vývaru z bůčku a česnek z vývaru, který si předtím rozmačkáme. 
  6. Bůček potřeme marinádou a grilujeme ze všech stran. 

Při grilování bůček potíráme a musíme často obracet, aby se nám marináda nepřipalovala!

Přejeme dobrou chuť !!!