Pikantní sladkokyselý bůček
Ingredience:
- 1 kg bůčku s kostí
- Sůl, pepř
- 8 stroužků česneku
- 5 PL jablečného octa
- 3 PL oleje
- 3 PL kečupu
- 4 PL BBQ omáčky
- 2 PL medu
- Chilli dle chuti
Postup:
- Gril si předehřejme na 160°-180°. Na bůčku si prokrojíme kůži zhruba na centimetrové čtverečky. Nasolíme, opepříme ze všech stran a dáme do pekáčku kůží dolů!!!
- Do pekáčku přilijeme vodu zhruba do 1/2 výšky bůčku. Vodu osolíme, dáme do ní oloupaný česnek, 3 PL jablečného octa a přikryjeme alobalem.
- Dáme do grilu a pečeme 50 minut v přiklopeném grilu. Po 50minutách vyndáme pekáček odkryjeme, bůček obrátíme kůží nahoru, znovu zakryjeme alobalem, vrátíme do grilu a pečeme dalších 40 minut.
- Mezitím si připravíme marinádu tak, že si všechny zbývající ingradience dáme do misky a zamícháme.
- Po 40 minutách vyjmeme pekáček a do marinády přidáme 5 PL vývaru z bůčku a česnek z vývaru, který si předtím rozmačkáme.
- Bůček potřeme marinádou a grilujeme ze všech stran.