Špízky z panenky a sušených švestek se slaninou, plněná rajčata a portobela
Špízky z panenky
- 500g panenky
- Pytlík sušených švestek
- 200g krájené slaniny
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
- Špejle
- Panenku nakrájíme na kousky zhruba 4x4 cm, osolíme opepříme zakápneme olejem a necháme stranou.
- Do plátků slaniny zarolujeme švestky
- Na špejle napichujeme střídavě kousek masa a slaninu se švestkama.
- Dobré je začít masem a končit také masem.
- Špízky grilujeme zhruba minutu a půl z každé strany.
Plněná rajčata
- 6 větších rajčat
- 200g mozzarelly
- 2PL olivového oleje
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
- Rajčatům odkrojíme zhruba 1 centimetr čepičky, ty nakrájíme na kostičky a dáme do misky
- Následně rajčata vydlabeme a polovinu středů rosekáme nožem a přidáme k čepičkám. Druhou polovinu 🍅 sníme.
- Do misky přidáme nadrcený česnek, nasekanou bazalku a na jemno natrhanou mozzarellu.
- Vše osolíme, opepříme, zakápneme olejem, zamícháme a plníme do vydlabaných rajčat.
-
Rajčata grilujeme pod uzavřeným grilem zhruba 15 minut.
Portobela plněná čedarem a šunkou
- 6 hub portobelo
- 150g čedaru
- 100g šunky
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
- Portobela si oloupeme odřežeme nožičky zakápneme olivovým olejem a osolíme.
- Portobela dáme hlavou dolů na gril a naplníme směsí najemno pokrájené šunky a na hrubém struhadle nastrouhaným čedarem. Celé ještě zakápneme olivovým olejem.
-
Grilujeme v uzavřeném grilu zhruba 15 minut.
VDĚČNÉ JÍDLO PRO DĚTI I DOSPĚLÉ
Přejeme dobré pochutnání :)