Špízky z panenky a sušených švestek se slaninou, plněná rajčata a portobela

Špízky z panenky

  • 500g panenky
  • Pytlík sušených švestek
  • 200g krájené slaniny
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej
  • Špejle 
  1. Panenku nakrájíme na kousky zhruba 4x4 cm, osolíme opepříme zakápneme olejem a necháme stranou.
  2. Do plátků slaniny zarolujeme švestky
  3. Na špejle napichujeme střídavě kousek masa a slaninu se švestkama.
  4. Dobré je začít masem a končit také masem.
  5. Špízky grilujeme zhruba minutu a půl z každé strany.

Plněná rajčata

  • 6 větších rajčat
  • 200g mozzarelly
  • 2PL olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 2 stroužky česneku
  1. Rajčatům odkrojíme zhruba 1 centimetr čepičky, ty nakrájíme na kostičky a dáme do misky
  2. Následně rajčata vydlabeme a polovinu středů rosekáme nožem a přidáme k čepičkám. Druhou polovinu 🍅 sníme.
  3. Do misky přidáme nadrcený česnek, nasekanou bazalku a na jemno natrhanou mozzarellu.
  4. Vše osolíme, opepříme, zakápneme olejem, zamícháme a plníme do vydlabaných rajčat.
  5. Rajčata grilujeme pod uzavřeným grilem zhruba 15 minut.

Portobela plněná čedarem a šunkou

  • 6 hub portobelo
  • 150g čedaru
  • 100g šunky
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  1. Portobela si oloupeme odřežeme nožičky zakápneme olivovým olejem a osolíme.
  2. Portobela dáme hlavou dolů na gril a naplníme směsí najemno pokrájené šunky a na hrubém struhadle nastrouhaným čedarem. Celé ještě zakápneme olivovým olejem.
  3. Grilujeme v uzavřeném grilu zhruba 15 minut.

    VDĚČNÉ JÍDLO PRO DĚTI I DOSPĚLÉ

    Přejeme dobré pochutnání :)