Blog

Přichází grilovací sezóna plná radosti a chutí
Příchod teplých letních dnů přináší s sebou radostnou událost pro milovníky dobrého jídla a společenského vyžití – začíná grilovací sezóna! Tento oblíbený letní rituál přináší nejen chutné pokrmy připravené na otevřeném ohni, ale také neformální setkání s rodinou a přáteli. Jak se blížíme k této grilovací slasti, je na čase si připravit gril, osvěžit recepty a naplánovat zábavná setkání plná skvělého jídla a atmosféry.

Chystáme se grilovat v přírodě, na co si dát pozor a co nezapomenout?
Chystáte se do přírody a rádi byste si tam něco ugrilovali? Dejte si však pozor, kde oheň zrovna rozděláte. V přírodě je grilování povoleno pouze na označených místech a i tam musíte vědět za jakých podmínek. Jak se tedy vyvarovat nálepce “vandal” nebo případné pokutě a zároveň si užít bezpečného grilování?

Špízky z panenky a sušených švestek se slaninou, plněná rajčata a portobela
Špízky z panenky u nás milují děti. Plnění rajčátek a portobel také, tuto grilovačku si užijete i při přípravě. Doporučujeme zapojit celou rodinku ;) Recept připravil a griloval Pepa Nemrava!

Na grilu zauzená kačeří prsa
Vynikající recept na grilovaná kačeří prsa. Tentokrát super jednoduchý, věnujte tedy pozornost přípravě. Nákupní seznam vám totiž zabere sotva dva řádky ;) . I tuhle delikatesu Pepa připravoval na legendárním kamadu od Big green egg.

Jak vyčistit gril
Jídlu z grilu se nic nevyrovná, ještě když si ho navíc připravíte sami na své zahradě ve společnosti rodiny nebo přátel. Pro skvělé zážitky z grilování je ovšem důležité se o gril dobře starat a pravidelně ho čistit. Uvidíte, že s našimi tipy bude čištění grilu hračka.

Dárky pro milovníky grilování – od cestovního grilu až po příslušenství
Vybrat vhodný vánoční dárek, který potěší, je mnohdy nadlidský výkon. Jednou z nejlepších cest je zaměřit se na zájmy obdarovaného. Holduje váš blízký grilování? Pak jste tu správně. V následujících řádcích vám poradíme, jaké dárky se hodí pro grilmastery nadšence do grilování.

Inspirace pro venkovní kuchyně, které umožní trávit více času s rodinou
Zahradní kuchyně se pod českými pergolami začaly objevovat v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století. Hlavní motivací k jejich stavbě bylo trávit více času s rodinou a na čerstvém vzduchu. Ovšem zatímco v počátcích si lidé ven dávali podomácku vyráběné stoly s integrovaným turistickým vařičem, dnes si venku snadno zařídíte plnohodnotnou designovou kuchyň.